Problémás területek

Ipari melléktermékek

Por szűrése a levegőből gyártóüzemekben, szerelőműhelyben, fényező és porfestő cégeknek

Alkalmazási területek

A gyártóüzemekben az előállítási folyamat során keletkező melléktermékek, a jelentős pormennyiség, a gázok, szagok és illékony szerves vegyületek mind kárt tehetnek a nyersanyagok és késztermékek minőségében, a munkaeszközökben, de a munkafolyamatokra is negatív hatással bírnak. Emellett a munkavállalók egészségére és teljesítményére is komoly kihatással vannak, megnő a szív- és érrendszeri, valamint a légúti megbetegedések, az asztma, továbbá a tüdőrák és egyéb daganatos betegségek kialakulásának kockázata. 

 

Mindezek többletköltségeket, működési zavarokat és bevételkiesést is okozhatnak.

Azokban az ipari létesítményekben, ahol faipari megmunkálás, acélgyártás, hegesztés és csiszolás történik; porózus és különböző méretű anyagok, szemcsék is szennyezik a belső terek levegőit.

Megoldások

Az ártalmas gyártási melléktermékek a gépek eltömítődését, élettartamuk csökkenését is okozhatják, amely a munkafolyamatok fennakadásával, karbantartási költségekkel és rendkívüli kiadásokkal járnak. 

A különböző méretű részecskék jelenléte a termékek beszennyezését, azzal együtt termékminőség és élettartam-csökkenést eredményez, mely akár vevői panaszokhoz is vezethet. Ez nemcsak a hatósági előírások teljesítését nehezíti, de hosszútávon a vállalkozását jó hírét és megítélését is negatívan érinti.

A QleanAir professzionális légtisztító készülékek vegyszermentesen, 99,995%-os hatékonysággal szűrik ki a levegőben található részecskéket, semlegesítve a szagokat és ártalmas illékony vegyületek hatásait.

Ajánlott légtisztító készülékek

Professzionális légtisztítás – QleanAir FS 30 HEPA
QleanAir FS 30

Hatékony levegőtisztítás számos alkalmazáshoz

QleanAir FS 70 Standard légtisztító berendezés
QleanAir FS 70

Rendkívül hatékony, mégis csendes, kis helyigénnyel

QleanAir FS 90 légtisztító berendezés
QleanAir FS 90

Nagy kapacitású, gázok és szagok szűrése alkalmas

Díjmentes konzultáció

Levegőszennyezettség-vizsgálat, ingyenes helyszíni felmérés!

Munkatársaink segítséget nyújtanak a felmerült kérdésekkel kapcsolatban.