Problémás területek

Penész

A mikroorganizmusok (baktériumok, gombák, vírusok, stb.) szabad szemmel nem látható sejtes élőlények. A Földön szinte mindenhol, még szélsőséges körülmények között is előfordulnak. Rákerülnek a tárgyakra és az élelmiszerek felületére, de a levegőbe is jutnak, melyet aztán belélegzünk.
Penész szűrése a levegőből

Alkalmazási területek

Méretüknél fogva nem könnyen kiszűrhető részecskék, viszont a legnagyobb számban vannak jelen bolygónkon, szaporodásuk pedig viszonylag gyorsan és könnyen megy végbe. Hasznosak a bioszféra fenntartásában, ám a patogén mikróbák fertőzéseket, betegségeket, súlyos allergiás tüneteket, akár végzetes károkat és halált is okozhatnak.

A penészgombák és  melléktermékeik, a mikotoxinok élelmiszerromlást- és fertőzést, sőt mérgezést, megindult erjedést, egy idő után már szabad szemmel is látható felületi penészesedést is okoznak.

Megoldások

Szinte elpusztíthatatlanul jelennek meg a magasabb páratartalmú helyiségekben, nemcsak a  levegőben, de a falfelületeken, berendezéseken, bútorokon és szőnyegen, végül a használati eszközökön is, jelentőst kárt okozva ezzel az ingatlanokban

A penészgombák megjelenése különösen nagy gondot okoz a nagyfokú tisztaságot igénylő területeken, mint az élelmiszeripar, de a logisztikai központokban és raktárakban is problémát jelentenek.

A QleanAir professzionális légtisztító készülékek vegyszermentesen, 99,995%-os hatékonysággal szűrik ki a levegőben található részecskéket, köztük a vírusokat és baktériumokat is.

Ajánlott légtisztító készülékek

Professzionális légtisztítás – QleanAir FS 30 HEPA
QleanAir FS 30

Hatékony levegőtisztítás számos alkalmazáshoz

QleanAir FS 70 Standard légtisztító berendezés
QleanAir FS 70

Rendkívül hatékony, mégis csendes, kis helyigénnyel

QleanAir FS 90 légtisztító berendezés
QleanAir FS 90

Nagy kapacitású, gázok és szagok szűrése alkalmas

Díjmentes konzultáció

Levegőszennyezettség-vizsgálat, ingyenes helyszíni felmérés!

Munkatársaink segítséget nyújtanak a felmerült kérdésekkel kapcsolatban.