Alkalmazási területek

Logisztika és raktározás

Az ipari környezetek, raktárak és logisztikai központok árukészleteik, munkaeszközeik és munkavállalóik védelmére is nagy gondot kell, hogy fordítsanak az egészségromlások, a működési zavarok, többletköltségek és bevételkiesések elkerülése érdekében.
Poros raktár levegőjének szűrése, tisztí levegő, poros raktárba

Alkalmazási területek

Jelentős forgalmú szállítmányozással járó tevékenységük és különböző munkafolyamataik során naponta számtalan és többféle terméket, akár mikróbákra, gázokra, illékony vegyületekre érzékeny anyagot mozgatnak raklapokon, dobozokban, ládákban, legtöbbször nagy mennyiségű porral együtt, melyek mind a gépek eltömítődését és az áruk minőségi romlását okozhatják.

A csarnokok bejáratánál a tehergépjárművek és targoncák kipufogóiból távozó gázok, a betonpadlón forgó gumikból elilló káros anyagok, valamint az épületből, berendezésekből, termékekből és azok csomagolásaiból felszabaduló festék- és ragasztóanyagok, továbbá az ipari területeken végzett termelésből származó melléktermékek és ártalmas anyagok mind szennyezik a belső terek levegőjét. 

Megoldások

A raktárakban a kartondobozok felszívják a levegőből a nedvességet és a termekben gyakran megjelennek a makacs penészgombák. Az előbb említett problémák kezeléséhez szükséges tiszta levegőt a logisztikai létesítmények, raktárak nem minden esetben tudják biztosítani.

E károsító folyamatok jó része szabad szemmel észre sem vehető, ám hosszútávon a mellékhatások, a minőségben vagy egészségben bekövetkező romlások nem maradnak el.

A tiszta és egészséges levegő nem luxus, hanem létszükséglet!

A QleanAir professzionális légtisztító készülékek vegyszermentesen, 99,995%-os hatékonysággal szűrik ki a levegőben található részecskéket.

Légtisztító készülékünk használatával az alábbi előnyökre számíthat:

 • illékony szerves vegyületek, gázok, szagok és egyéb káros anyagok semlegesítése
 • csökkent pormennyiség a helyiségekben
 • kevesebb géphiba és karbantartási munkák
 • tisztább és minőségét megőrzött termékek és csomagolások, elégedettebb vásárlók
 • fertőzések elkerülése
 • növekvő kereslet
 • egészségesebb alkalmazottak, a megbetegedések miatti kiesésekből adódó problémák leredukálódása
 • csökkent dohosodás 
 • igényesebb, tisztább és szagmentes tétesítmény
 • növekvő termelékenység
 • kedvező megítélés és jó hírnév
 • kórokozóktól (vírusoktól, baktériumoktól, penészgombáktól) és allergénektől (portól, poratkáktól, pollenektől, szőröktől és hámsejtektől) megtisztított légtér

Ajánlott légtisztító készülékek

A sokoldalú és professzionális FS 90 készülékünk az egyik legerősebb légtisztító, mely nagy ipari környezetek, gyártólétesítmények, logisztikai központok, raktárak és nagyfokú tisztaságot igénylő iparágak igényeinek kiszolgálására lett tervezve.

Eredményesen csökkenti a levegőben található szennyezőanyagokat, az előállítási folyamat során keletkező különböző szemcséjű melléktermékeket, a pormennyiséget, semlegesíti a gázokat, szagokat és illékony szerves vegyületeket, továbbá a kórokozókat (vírusokat, baktériumokat, penészgombákat) és allergéneket (port, polleneket, szőröket és hámsejteket) is 99,995%-os hatékonysággal megszűri, ezáltal jelentősen javítva a levegőminőséget.

Kialakításának köszönhetően sem a korlátozott alapterület, sem az adott környezet és tevékenység kihívásai nem jelentenek akadályt. Az optimális eredmény elérése érdekében személyre szabható szűrőkonfigurációval, az egyedi levegőelosztás céljából pedig további kiegészítőkkel (légelosztó csatornákkal, szellőzőkkel, hajlított elemekkel és textil diffúzorokkal) is felszerelhetőek.

A berendezés felügyelt légáramlás-szabályozással dolgozik, amely tartós, folyamatos és automatizált működést biztosít, mindezt zajmentesen. Szellőzőrendszertől függetlenül funkcionál, kezelése és telepítése egyszerű, üzemelése csupán egy szabványos elektromos csatlakozóaljzatot kíván. Változó igény szerint mozgatható.

Gondoskodunk a telepítésről és szervizelésről, biztosítjuk az előírásoknak megfelelő működést és időszakosan cseréljük a szűrőket a legnagyobb hatékonyság fenntartása érdekében.

Professzionális légtisztítás – QleanAir FS 30 HEPA
QleanAir FS 30

Hatékony levegőtisztítás számos alkalmazáshoz

QleanAir FS 70 Standard légtisztító berendezés
QleanAir FS 70

Rendkívül hatékony, mégis csendes, kis helyigénnyel

QleanAir FS 90 légtisztító berendezés
QleanAir FS 90

Nagy kapacitású, gázok és szagok szűrése alkalmas

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Munkatársaink segítséget nyújtanak a felmerült kérdésekkel kapcsolatban.