Problémás területek

Por

 Jelenléte nagy gondot okoz a nagyfokú tisztaságot és higiéniát igénylő területeken, mint az orvosi műtők és egészségügyi intézmények vagy az élelmiszeripar, de szükséges a gyakori takarítás az irodák és a szálláshelyek, vendéglátóegységek esetében is.

Poros raktár levegőjének szűrése, tisztí levegő, poros raktárba

Alkalmazási területek

A legtöbb épületben a por megjelenése elkerülhetetlen. Nemcsak a szellőztetéssel jut be a lakóingatlanokba és közintézmények épületeibe, de tevékenységük miatt megnövekedett mennyiséggel kell számolniuk az ipari létesítményeknek, a logisztikai központoknak és raktáraknak is.

Megoldások

A por nemcsak esztétikai probléma, de tartós, huzamosabb ideig történő belélegzése egészségügyi károkat, allergiát, súlyos asztmatikus és légzőszervi, valamint szív- és érrendszeri megbetegedéseket idéz elő, emellett növeli a tüdőrák és egyéb daganatok kialakulását, továbbá negatív hatással van a munkavállalók teljesítményére és életminőségére egyaránt.

A gyártóüzemekben az előállítási folyamat során keletkező melléktermékek, a különböző méretű szemcsék és a jelentős pormennyiség mind kárt tehetnek a nyersanyagok és késztermékek minőségében, de a munkafolyamatokra is negatív hatással bírnak, hiszen a gépek eltömítődését, gyakori karbantartását, javítását, élettartamának csökkenését is eredményezik jelentős költségek mellett.

Azokban az ipari létesítményekben, ahol faipari megmunkálás, acélgyártás, hegesztés és a csiszolás történik, gyógyszereket vagy vegyi anyagokat állítanak elő, az  élelmiszeriparban pedig lisztet és őrölt gabonát használnak fel, porózus és különböző méretű anyagok, szemcsék is szennyezik tovább a belső terek levegőit. 

E létesítmények jelentős része viszont nem rendelkezik a helyiségekben folyó tevékenységhez igazított szellőzőrendszerrel.

A QleanAir professzionális légtisztító készülékek vegyszermentesen, 99,995%-os hatékonysággal szűrik ki a levegőben található részecskéket, köztük a vírusokat és baktériumokat is.

Ajánlott légtisztító készülékek

Professzionális légtisztítás – QleanAir FS 30 HEPA
QleanAir FS 30

Hatékony levegőtisztítás számos alkalmazáshoz

QleanAir FS 70 Standard légtisztító berendezés
QleanAir FS 70

Rendkívül hatékony, mégis csendes, kis helyigénnyel

QleanAir FS 90 légtisztító berendezés
QleanAir FS 90

Nagy kapacitású, gázok és szagok szűrése alkalmas

Díjmentes konzultáció

Levegőszennyezettség-vizsgálat, ingyenes helyszíni felmérés!

Munkatársaink segítséget nyújtanak a felmerült kérdésekkel kapcsolatban.