Alkalmazási területek

Gyártóripar

Légtisztító megoldásaink egészséges és biztonságos környezetet biztosítanak az alkalmazottak, a vendégek és ügyfelek számára az ipari létesítményekben.

A gyártóiparban, logisztikai központokban és raktárakban készülékeink biztosítják a jó levegőminőséget, ami nemcsak a dolgozók egészségének, hanem a termékek minőségének és a folyamatok hatékonyságának is kedvez.

Por szűrése a levegőből gyártóüzemekben, szerelőműhelyben, fényező és porfestő cégeknek

Alkalmazási területek

A gyártóipar gyártási típustól függően számos levegőminőségi kihívással néz szembe. 

Az előállítási folyamat során keletkező melléktermékek, a jelentős pormennyiség, a gázok, szagok és illékony szerves vegyületek mind kárt tehetnek a nyersanyagok és késztermékek minőségében, a munkaeszközökben, de a munkafolyamatokra is negatív hatással bírnak.

Emellett a munkavállalók egészségére és teljesítményére is komoly kihatással vannak, megnő a szív- és érrendszeri, valamint a légúti megbetegedések, az asztma, továbbá a tüdőrák és egyéb daganatos betegségek kialakulásának kockázata.

Megoldások

Az alábbi problémák kezeléséhez szükséges tiszta levegőt az ipari szereplők nem minden esetben tudják biztosítani: 

– A gyógyszergyártás, a vegyipar, a festékekkel és ragasztószerekkel dolgozó vagy azokat előállító tevékenységek, a műanyagipari feldolgozás, a porózus anyagokkal való munkák, a faipari előállítás és az acélgyártás során termelt és felszabadult káros vegyületek és különböző méretű anyagok, szemcsék mind szennyezik a belső terek levegőit.

– A gépek eltömítődése, élettartamuk csökkenése a munkafolyamatok fennakadásával, karbantartási költségekkel és rendkívüli kiadásokkal jár.

– Az ipari környezetekben a tehergépjárművek és targoncák kipufogóiból távozó gázok, a betonpadlón forgó gumikból elilló káros anyagok, valamint az épületből, berendezésekből, termékekből és azok csomagolásaiból felszabaduló festék- és ragasztóanyagok tovább rontják a levegőminőséget.

– Sok helyen a páratartam is gondot jelent, a termekben gyakran megjelenik a penész, a kartondobozok, tároló- és csomagolóanyagok pedig felszívják a levegő nedvességét.

E károsító folyamatok jó része szabad szemmel észre sem vehető, ám hosszútávon a mellékhatások, a termelésben, a minőségben vagy egészségben bekövetkező romlások nem maradnak el.

Nem elhanyagolható továbbá a mikróbák (penészgombák, vírusok, baktériumok) és egyéb allergének (por, poratkák, pollenek, állati szőrök és hámsejtek) emberi egészségre és a termékekre gyakorolt hatása, különösen a nagy tisztaságot és higiéniát igénylő területeken, mint a gyógyszeripar.

Ugyanakkor a fertőzések megelőzése és a munkavállalók védelme is rendkívül fontos, melyre a koronavírus-járvány mindinkább rámutatott. 
A tiszta és egészséges levegő nem luxus, hanem létszükséglet!

A QleanAir professzionális légtisztító készülékek vegyszermentesen, 99,995%-os hatékonysággal szűrik ki a levegőben található részecskéket.
Légtisztító készülékünk használatával az alábbi előnyökre számíthat:
 • illékony szerves vegyületek, gázok, szagok és egyéb káros anyagok semlegesítése
 • csökkent pormennyiség a helyiségekben
 • kevesebb géphiba és karbantartási munkák
 • kórokozóktól (vírusoktól, baktériumoktól, penészgombáktól) és allergénektől (portól, poratkáktól, pollenektől, szőröktől és hámsejtektől) megtisztított légtér
 • fertőzések elkerülése
 • egészségesebb alkalmazottak, a megbetegedések miatti kiesésekből adódó problémák leredukálódása
 • tisztább és minőségét megőrzött termékek és csomagolások, elégedettebb vásárlók
 • csökkent dohosodás
 • igényesebb, tisztább és szagmentes létesítmény
 • hatósági ellenőrzések következményeinek leredukálódása
 • növekvő termelékenység
Önnek, vásárlóinak, munkavállalóinak és üzleti partnereinek, valamint tevékenységük zavartalansága érdekében MI MEGOLDÁST, a tiszta és egészséges levegő adta biztonságot NYÚJTJUK, így arra koncentrálhatnak, ami igazán számít.

Ajánlott légtisztító készülékek

A sokoldalú és professzionális FS 70 készülékünk az egyik legerősebb légtisztító, mely nagy ipari környezetek, gyártólétesítmények, logisztikai központok, raktárak és nagyfokú tisztaságot igénylő iparágak igényeinek kiszolgálására lett tervezve. 

Eredményesen csökkenti a levegőben található szennyezőanyagokat, az előállítási folyamat során keletkező különböző szemcséjű melléktermékeket, a pormennyiséget, semlegesíti a gázokat, szagokat és illékony szerves vegyületeket, továbbá a kórokozókat (vírusokat, baktériumokat, penészgombákat) és allergéneket (port, poratkákat, polleneket, szőröket és hámsejteket) is 99,995%-os hatékonysággal megszűri, ezáltal jelentősen javítva a levegőminőséget.

Kialakításának köszönhetően sem a korlátozott alapterület, sem az adott környezet és tevékenység kihívásai nem jelentenek akadályt. Az optimális eredmény elérése érdekében személyre szabható szűrőkonfigurációval, az egyedi levegőelosztás céljából pedig további kiegészítőkkel (légelosztó csatornákkal, szellőzőkkel, hajlított elemekkel és textil diffúzorokkal) is felszerelhetőek.

A berendezés felügyelt légáramlás-szabályozással dolgozik, amely tartós, folyamatos és automatizált működést biztosít, mindezt zajmentesen. Szellőzőrendszertől függetlenül funkcionál, kezelése és telepítése egyszerű, üzemelése csupán egy szabványos elektromos csatlakozóaljzatot kíván. Változó igény szerint mozgatható.

Gondoskodunk a telepítésről és szervizelésről, biztosítjuk az előírásoknak megfelelő működést és időszakosan cseréljük a szűrőket a legnagyobb hatékonyság fenntartása érdekében.

Professzionális légtisztítás – QleanAir FS 30 HEPA
QleanAir FS 30

Hatékony levegőtisztítás számos alkalmazáshoz

QleanAir FS 70 Standard légtisztító berendezés
QleanAir FS 70

Rendkívül hatékony, mégis csendes, kis helyigénnyel

QleanAir FS 90 légtisztító berendezés
QleanAir FS 90

Nagy kapacitású, gázok és szagok szűrése alkalmas

Készülék bérlés

Készülékeink bérlésére is van lehetősége rendezvényekre, céges eseményekre, akár 1 napra is.

Légtisztító bérlés

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Munkatársaink segítséget nyújtanak a felmerült kérdésekkel kapcsolatban.