Alkalmazási területek

Egészségügy

Légtisztító megoldásaink egészséges és biztonságos környezetet biztosítanak az alkalmazottak, az orvosok és betegek számára mind a kórtermekben, a kórházban és a várótermekben egyaránt.

Készülékeink biztosítják a jó levegőminőséget, ami nemcsak a dolgozók egészségének, hanem a termékek minőségének és a folyamatok hatékonyságának is kedvez.

Orvosi rendelő légtisztítása

Alkalmazási területek

Az egészségügy a legnagyobb higiéniát és tisztaságot igénylő terület. Nehezítő tényező viszont, hogy épp itt, a kórházakban, egészségügyi ellátó épületekben, ápolást, gondozást és rehabilitációt végző intézményekben a legmagasabb a kórokozók száma. Oka, hogy e létesítményekbe beteg emberek kerülnek, akikkel az orvosok, ápolók és egészségügyi dolgozók folyamatosan érintkeznek, ráadásul a látogatók is számos káros részecskét (kórokozók, por, pollenek, állati szőr, stb.) visznek be magukkal.

Steril körülményeket biztosítani itt nem könnyű feladat, azonban elengedhetetlen a betegek gyógyulása érdekében, hiszen a legyengült immunrendszerrel vagy más alapbetegséggel is rendelkező személyekre – különösen az idősekre és a kisgyerekekre –, legfőképp a műtét utáni állapotokban vagy nyílt sebek esetén súlyos, akár végzetes következménnyel is járhat egy újabb megfertőződés.

Megoldások

A koronavírus-világjárvány ezekre a problémákra méginkább rávilágított.
Hatására rohamosan nőtt a fertőzöttek és az kórházi ellátásra szorulók száma és jelentősen csökkent a klinikai kapacitás. Az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés feltételei szűkültek, a várólisták torlódtak, az orvosok és ápolók megbetegedése miatti kiesések működési problémákhoz és a nagyfokú leterheltséghez vezetett, továbbá az egészségügyi kiadások és a védekezés költségei többszörösére emelkedtek, fejlesztésekre jóllehet ebben a helyzetben nem is számíthattak. A gyógyászati feladatokat végző kisebb magánvállalkozások nagy része pedig kénytelen volt tevékenységük ideiglenes szüneteltetése mellett dönteni.

Összességében elmondható, hogy a koronavírus mindenre kiterjedő negatív hatása nemcsak az egyén életében tudott súlyos egészségkárosodást vagy a megszokott életben bekövetkező változtatásokat okozni, de komoly világgazdasági és társadalmi hatásai is voltak és vannak jelenleg is. Bár váratlanul és megrázó módon ért mindenkit, mégsem jelent újat, hiszen a kolera, a pestis, a spanyolnátha, az ázsiai, majd a honkongi influenza és a H1N1 okozta pandémia idején is hasonló helyzet állt fenn.

Járványok mindig voltak, vannak és lesznek
Gondoljuk a mindennapi életünk részeként jelenlévő vírusok okozta megfázásos megbetegedésekre, az influenzára, a himlőkre, a kanyaróra, melyek mindegyike hazánkban is több száz megbetegedést generál minden esztendőben. Ezek nemcsak levertséghez, gyengeséghez, fájdalmakhoz és teljesítménycsökkenéshez vezetnek, de lázat, gyulladást és szervi elváltozásokat okozhatnak a kellemetlen tünetektől egészen a súlyosabb következményekig és szövődményekig.

A vírusok (~0,01-0,03 µm) és baktériumok (~0,5-5 µm) méretüknél fogva sem könnyen kiszűrhető részecskék, szaporodásuk azonban viszonylag gyorsan és könnyen megy végbe. Emberek és állatok hordozzák és adják át egymásnak, rákerülnek a tárgyakra és az élelmiszerek felületére, de a levegőbe szintén jut belőlük tüsszögés, köhögés vagy akár beszéd és kilégzés által, melyet aztán belélegzünk.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint a közös légtérhasználat során elsődleges védő szerepe a folyamatos légcserének van a védőfelszerelések (pl. arcmaszk, arcpajzs, kesztyű, védőköpeny, stb. ) viselése és a rendszeres felületfertőtlenítések mellett. Azonban legtöbbször az egészségügyi kapacitás és a betegek állapota sem teszik lehetővé, a téli időszakban pedig szinte kivitelezhetetlen a gyakori szellőztetés.
A tiszta, egészséges levegő azonban nem luxus, hanem létszükséglet!

A QleanAir professzionális légtisztító készülékek vegyszermentesen, 99,995%-os hatékonysággal szűrik ki a levegőben található részecskéket.
Légtisztító készülékünk használatával az alábbi előnyökre számíthat:
 • kórokozóktól (vírusoktól, baktériumoktól, penészgombáktól) és allergénektől (portól, poratkáktól, pollenektől, szőröktől, hámsejtektől) megtisztított légtér
 • fertőzések terjedésének elkerülése
 • biztonságosabb, sterilebb környezet
 • egészségesebb és elégedettebb alkalmazottak és ellátottak
 • a megbetegedések miatti kiesésekből adódó problémák leredukálódása
 • allergiások és légúti betegségben szenvedők tüneteinek jelentős csökkenése
 • kevesebb pormennyiség, szösz, haj- és szőrszálak a helyiségekben
 • csökkent dohosodás 
 • vonzóbb, igényesebb, tisztább és szagmentes terek
 • kedvezőbb megítélés és jó hírnév
 • növekvő produktivitás
Az alábbi intézmények számára is megoldást és a tiszta levegő adta egészséget, biztonságot és szabadságot nyújtjuk, hogy Önök arra koncentrálhassanak, ami igazán számít:
 • Kórházak, műtők
 • Egészségházak, járó- és fekvőbetegellátást végző egészségügyi intézmények
 • Orvosi ügyeletek, mentőállomások
 • Rehabilitációs intézmények
 • Idősek Otthona, bentlakásos otthonok, ápolást-gondozást nyújtó intézmények
 • Fogászati rendelők

Ajánlott egészségügyi légtisztító készülékek

A sokoldalú és professzionális FS 90 készülékünk az egyik legerősebb légtisztító, mely nagy ipari környezetek, gyártólétesítmények, logisztikai központok, raktárak és nagyfokú tisztaságot igénylő iparágak igényeinek kiszolgálására lett tervezve.

Eredményesen csökkenti a levegőben található szennyezőanyagokat, az előállítási folyamat során keletkező különböző szemcséjű melléktermékeket, a pormennyiséget, semlegesíti a gázokat, szagokat és illékony szerves vegyületeket, továbbá a kórokozókat (vírusokat, baktériumokat, penészgombákat) és allergéneket (port, polleneket, szőröket és hámsejteket) is 99,995%-os hatékonysággal megszűri, ezáltal jelentősen javítva a levegőminőséget.

Professzionális légtisztítás – QleanAir FS 30 HEPA
QleanAir FS 30

Hatékony levegőtisztítás számos alkalmazáshoz

QleanAir FS 70 Standard légtisztító berendezés
QleanAir FS 70

Rendkívül hatékony, mégis csendes, kis helyigénnyel

QleanAir FS 90 légtisztító berendezés
QleanAir FS 90

Nagy kapacitású, gázok és szagok szűrése alkalmas

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Munkatársaink segítséget nyújtanak a felmerült kérdésekkel kapcsolatban.