Alkalmazási területek

Szálláshelyek és vendéglátás

Légtisztító megoldásaink egészséges és biztonságos környezetet biztosítanak az alkalmazottak, a vendégek és ügyfelek számára mind a szálláshelyeken, vendéglátóipari egységekben egyaránt.

Készülékeink biztosítják a jó levegőminőséget, ami nemcsak a dolgozók egészségének, hanem a termékek minőségének és a folyamatok hatékonyságának is kedvez.

Hotelek, szállodák szobáinak, közös helyiségeinek légtisztítása

Alkalmazási területek

A vendégek a szálláshelyeken és éttermekben kifogástalan kiszolgálást várnak viszont. Ez nem csak a kikapcsolódásukra, szórakoztatásukra vagy pihenésükre, valamint kényelmük biztosítására és a rendelkezésre állásra vonatkozik. A tisztaság alapvető fontosságú. Erről elsősorban a rend és a helyiségek gyakori és alapos takarítása jut eszünkbe, azonban a levegő tisztasága éppúgy beletartozik. 

Érdemes elgondolkodni – különösen a vendéglátóknak és szálláshelyet nyújtóknak – Cavett Robert bölcsességén: „Még sosem élt a világon ember, akinek másodszor is lehetősége nyílt volna első benyomást kelteni.”

Megoldások

A kellemetlen élmények, köztük a rossz beltéri levegőminőség is negatívan befolyásolja a szállodáról vagy az étteremről alkotott képet, ami akár azzal is járhat, hogy az oda látogatók idő előtt távoznak, esetleg nem térnek soha vissza vagy súlyosabb esetben rossz hírét viszik a szolgáltatónak, elesve ezzel a potenciális új vendégektől. 

Mutatja ezt az a jelentős gazdasági és egészségügyi károkat okozó esemény, amit a koronavírus-járvány okozott, hiszen terjedésének megakadályozása és súlyosabb következményeinek elkerülése érdekében hónapokra be kellett zárni a szálláshelyeket és vendéglátó-egységeket. A kapuk azóta már újra nyitva állnak, ám a koronavírus, emellett az influenza és más fertőzések szintén mai napig az életünk részei. Néhányan a jogszabályi kötelezettségükön túl számos óvintézkedést hajtottak végre a vendégek és a munkatársak egészségének és biztonságának védelme érdekében.

Tapasztalható jelenleg is egy 30%-os visszaesés a covid előtti időszakhoz képest, a külföldi vendégek aránya pedig szintén elesik az előző évek átlagától. Az emberek sokkal elővigyázatosabbá, körültekintőbbé és távolságtartóbbá váltak. A turisták számára egyre fontosabb lett a higiénia és a biztonságos környezet. Olyannyira, hogy a biztonság meghatározza az utazási döntésüket.

Ebben a szektorban mindinkább igaz, hogy a szolgáltatásokat igénybe vevők egyre növekvő elvárásainak érdemes eleget tenni a versenyképesség fenntartása és a bevételek növelése érdekében.

A hotelekben emellett számtalan poratka, allergén anyag és szennyeződés fordul elő, a szellőzőrendszerek pedig nem minden esetben elegendőek ahhoz, hogy megfelelő levegőminőséget biztosítsanak. A közösségi helyiségek, hallok, éttermek természetes szellőztetése nem túl gyakori és elegendő vagy kevésbé kivitelezhető, forgalmasabb településeken, nagyobb városokban, illetve a fűtési szezonban ráadásul a szmog alkotóelemei (a kén-dioxid, szén-monoxid, egyéb gázok és a korom) is bekerülnek a zárt terekbe. A nem megfelelő levegőmozgás a vírusok és baktériumok terjedésének kockázatát is növeli, különösen ott, ahol az egymástól idegen környezetből érkező emberek érintkeznek.

Évről-évre egyre inkább észrevehető az allergiás megbetegedések és az utazási kedv, valamint az utazások célhelyei közötti összefüggés. Az adott környék magas pollenkoncentrációja az asztmában és szénanáthában szenvedők üdülését vagy üzleti útját teljesen tönkretekheti. Ráadásul a lebegő polleneknek való kitettség fokozza a légúti vírusfertőzések esélyét.

TEGYE ANTI-ALLERGÉNNÉ HOTELE SZOBÁIT LÉGTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉKÜNKKEL!
A QleanAir professzionális légtisztító készülékek vegyszermentesen, 99,995%-os hatékonysággal szűrik ki a levegőben található részecskéket.

Légtisztító készülékünk használatával az alábbi előnyökre számíthat:

 • kórokozóktól (vírusoktól, baktériumoktól, penészgombáktól) és allergénektől (portól, poratkáktól, pollenektől, szőröktől és hámsejtektől) megtisztított légtér
 • fertőzések terjedésének elkerülése
 • biztonságosabb környezet, konferenciák, rendezvények és közösségi tevékenységek
 • baba- és gyerekbarát anti-allergén helyiségek
 • visszatérő elégedett vendégek
 • allergiások és asztmatikus betegségben szenvedők tüneteinek jelentős csökkenése
 • illékony szerves vegyületek, gázok, szagok és egyéb káros anyagok semlegesítése
 • kevesebb pormennyiség, szösz, haj- és szőrszálak a helyiségekben
 • egészségesebb alkalmazottak, a megbetegedések miatti kiesésekből adódó problémák leredukálódása
 • csökkent dohosodás
 • vonzóbb, igényesebb, tisztább és szagmentes terek
 • növekvő kereslet
 • kedvező megítélés és jó hírnév
Önnek, vendégeinek és munkavállalóinak, valamint tevékenységük zavartalansága érdekében MI MEGOLDÁST, a tiszta és egészséges levegő adta biztonságot NYÚJTJUK, így arra koncentrálhatnak, ami igazán számít.

Ajánlott légtisztító készülékek

A sokoldalú és professzionális FS 90 készülékünk az egyik legerősebb légtisztító, mely nagy ipari környezetek, gyártólétesítmények, logisztikai központok, raktárak és nagyfokú tisztaságot igénylő iparágak igényeinek kiszolgálására lett tervezve.

Eredményesen csökkenti a levegőben található szennyezőanyagokat, az előállítási folyamat során keletkező különböző szemcséjű melléktermékeket, a pormennyiséget, semlegesíti a gázokat, szagokat és illékony szerves vegyületeket, továbbá a kórokozókat (vírusokat, baktériumokat, penészgombákat) és allergéneket (port, polleneket, szőröket és hámsejteket) is 99,995%-os hatékonysággal megszűri, ezáltal jelentősen javítva a levegőminőséget.

Professzionális légtisztítás – QleanAir FS 30 HEPA
QleanAir FS 30

Hatékony levegőtisztítás számos alkalmazáshoz

QleanAir FS 70 Standard légtisztító berendezés
QleanAir FS 70

Rendkívül hatékony, mégis csendes, kis helyigénnyel

QleanAir FS 90 légtisztító berendezés
QleanAir FS 90

Nagy kapacitású, gázok és szagok szűrése alkalmas

Készülék bérlés

Készülékeink bérlésére is van lehetősége rendezvényekre, céges eseményekre, akár 1 napra is.

Légtisztító bérlés

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Munkatársaink segítséget nyújtanak a felmerült kérdésekkel kapcsolatban.