Problémás területek

Kellemetlen szagok, illékony szerves vegyületek

A kellemetlen szagok, gázok és illékony szerves vegyületek hatásai az ipari létesítmények és logisztikai központok széles körének jelentenek kihívást a mindennapokban, különösen a vegyiparban, a gyógyszeriparban, a műanyaggyártás és az élelmiszerfeldolgozás során. A levegőminőségi problémák érintik a kórházakat és egészségügyi központokat, a közintézményeket, irodákat, edzőtermeket, szállás- és vendéglátóhelyeket egyaránt.
Vegyipari üzemek légtisztító berendezésének felmérése, szaktanácsadással

Alkalmazási területek

A termelő létesítményekhez közeledve érezhetően jelen vannak a levegőben a gyártási tevékenység során felszabadult melléktermékek, égéstermékek, a füst és a csarnokok bejáratánál a tehergépjárművekből és targoncákból kiáramló kipufogógázok szaga. A betonpadlón forgó gumikból elilló káros anyagok, valamint az épületből, berendezésekből, termékekből és azok csomagolásaiból felszabaduló festék- és ragasztóanyagok mind tovább szennyezik a belső terek levegőjét.

A szagok komolyabb problémák, például gázkibocsátás jelei is lehetnek. A kipárolgás akkor következik be, amikor az újonnan gyártott termékek (például festékek, szőnyegek, padlóburkolatok) illékony szerves vegyületeket (VOC) bocsátanak ki. Ezen némelyike, mint a benzol és a toluol mérgező hatású.

Megoldások

A kórházak és egészségügyi központok, a közintézmények, irodák, edzőtermek, szállás- és vendéglátóhelyek esetében a növekvő ügyfél- és vendégforgalom, a konyhákból származó szagok és a takarítás során használt tisztítószerek párolgása vezethet kellemetlenségekhez. Emellett az épületekből, bútorokból, berendezésekből elilló festék- és ragasztóanyagok káros hatása sem elhanyagolható.

Az előbb említett problémák kezeléséhez szükséges tiszta levegőt az ipari szereplők és intézmények nem minden esetben tudják biztosítani. Az ilyen típusú szennyeződések viszont növelik az egészségügyi problémák kockázatát az ott tartózkodók számára és negatívan befolyásolhatják a termékek minőségét vagy a vásárlói elégedettséget.

A szénszűrővel felszerelt légtisztító készülékeink használatával hatékonyan javul a beltéri levegő minősége a létesítményekben, semlegesítve a szagokat és csökkentve az ártalmas illékony vegyületek okozta kellemetlen következményeket. Ezáltal csökkenthető a szennyezett levegő miatt kialakult súlyos egészségügyi problémák kockázata, amely növeli a termelékenységet, emellett a termékminőség és a munkakörülmények pozitív javulása is tapasztalható.

A QleanAir professzionális légtisztító készülékek vegyszermentesen, 99,995%-os hatékonysággal szűrik ki a levegőben található részecskéket, semlegesítve a szagokat és ártalmas illékony vegyületek hatásait.

Ajánlott légtisztító készülékek

Professzionális légtisztítás – QleanAir FS 30 HEPA
QleanAir FS 30

Hatékony levegőtisztítás számos alkalmazáshoz

QleanAir FS 70 Standard légtisztító berendezés
QleanAir FS 70

Rendkívül hatékony, mégis csendes, kis helyigénnyel

QleanAir FS 90 légtisztító berendezés
QleanAir FS 90

Nagy kapacitású, gázok és szagok szűrése alkalmas

Díjmentes konzultáció

Levegőszennyezettség-vizsgálat, ingyenes helyszíni felmérés!

Munkatársaink segítséget nyújtanak a felmerült kérdésekkel kapcsolatban.