Alkalmazási területek

Élelmiszeripar

Az élelmiszeripar az egészségügy mellett a legnagyobb tisztaságot és higiéniát igénylő terület. Nemcsak a nyersanyagok, feldolgozott alapanyagok, késztermékek megóvása, eltarthatósága, minőségének, tápértékének és élvezeti értékének megőrzése miatt, de különösen a fogyasztók védelme érdekében.
Élelmiszeripari levegőtisztító berendezés

Alkalmazási területek

Emellett számos szigorú HACCP előírásnak és élelmiszerjogi szabálynak kell megfelelni, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) pedig akár váratlan módon is ellenőrzést végezhet az adott telephelyen. Az üzemben lévő higiéniai állapot, a gyártási, tárolási körülmények és az élelmiszerbiztonsági hiányosságok mellett nemcsak az alapanyagok minőségét, de a gépek és eszközök tisztaságát, valamint a hulladékgyűjtést is vizsgálják, többek között a személyi higiénia ellenőrzése mellett.

Minden élelmiszeripari gyártó- és forgalmazó, de a vendéglátók és a közétkeztetők félelme is egy hatósági ellenőrzés, melynek során a feltárt problémák szankcionálásra kerülnek. A következmények pedig egyes ügyekben bírságok kiszabásával vagy akár a tevékenység felfüggesztésével, végső esetben az üzem bezárásával is járhatnak, ami a cég jó hírnevébe is kerülhet.

Megoldások

A legnagyobb veszélyt az élelmiszerekre és az emberekre a szabad szemmel nem, csak mikroszkóp alatt látható mikroorganizmusok jelentik. Az élelmiszeriparon belül így folyamatos a küzdelem a kórokozókkal (baktériumokkal, penészgombákkal, vírusokkal) szemben, de a levegőben lévő allergének (por, pollenek, szőrszálak és hámsejtek), valamint a szagok és gázok, továbbá az illékony vegyületek semlegesítése is mind kihívást jelentenek. 

– Az olyan baktériumok, mint a listeria, a szalmonella, a campylobacter és az e coli elsősorban felületi érintkezés során fordulnak elő és burjánzanak el, de gyakori a levegőn keresztül történő terjedésük is.

– A mikróbák élelmiszerromlást- és fertőzést, sőt mérgezést, továbbá a gombaspórák megindult erjedést és penészesedést is eredményezhetnek.

– A termékek közötti keresztfertőzés minőségi romláshoz vezet és súlyos allergiás tüneteket okozhat a fogyasztóknál.

– Ugyanakkor a vírusok okozta fertőzések (mint az influenza, a megfázás, a himlők és a kanyaró) megelőzése és a munkavállalók védelme is rendkívül fontos, melyre a koronavírus-járvány mindinkább rámutatott.

Ezek mindegyike generálhat a fogyasztók és az élelmiszergyárak munkavállalói számára kellemetlen, de akár súlyos vagy végzetes egészségügyi következményeket, a vállalkozás számára pedig jelentős gazdasági károkat.

Emellett az előállítás és feldolgozás során számos melléktermék és fizikai szennyeződés (por, élelmiszeripari hulladék, égéstermék, porózus anyag, stb.) kerül a légtérbe, amit tovább növel az illékony szerves vegyületek és tisztítószerek elpárolgása, valamint a gázok és szaghatások jelenléte.

A beltéri levegő tisztasága jelentős tényező a termékek biztonsága és minősége, valamint az üzemben dolgozók és a fogyasztók védelme szempontjából, de a vállalkozásnak segít elkerülni a költséges fennakadáskat is.

Következésképp mind a mikrobiológiai, mind a fizikai veszélyeket nagyon komolyan kell venni a nyersanyagok beérkezésétől, majd előkészítésétől a teljes feldolgozáson át a tárolásig és forgalmazásig. A tiszta és egészséges levegő nem luxus, hanem létszükséglet!

Az élelmiszeriparon belül kiemelt kockázatnak vannak kitéve a húskészítményeket, kenyeret, sajtot, friss vagy bio élelmiszereket előállítók, raktározók és értékesítők.

Garantálja Ön is a termékbiztonságot és a magas minőséget, megfelelve ezzel a fogyasztók egyre magasabb elvárásainak és a szigorú jogszabályi előírásoknak!

A QleanAir professzionális légtisztító készülékek vegyszermentesen, 99,995%-os hatékonysággal szűrik ki a levegőben található részecskéket.
Légtisztító készülékünk használatával az alábbi előnyökre számíthat:
 • kórokozóktól (vírusoktól, baktériumoktól, penészgombáktól) és allergénektől (portól, poratkáktól, pollenektől, szőröktől és hámsejtektől) és egyéb szennyeződésektől megtisztított légtér
 • fertőzések terjedésének elkerülése
 • biztonságosabb környezet, jobb munkakörülmények
 • élelmiszerbiztonsági kockázatok csökkentése
 • élelmiszerminőség és eltarthatóság növelése
 • fogyasztók védelme
 • megfelelés a jogszabályi követelményeknek és a hatósági ellenőrzések során
 • alapanyagok és késztermékek tápértékének és élvezeti értékének megőrzése
 • fogyasztói igények kiszolgálása vagy felülmúlása
 • élelmiszerveszteség- és hulladékcsökkentés
 • csomagolás tisztán tartása
 • kevesebb géphiba és karbantartási munkák
 • kevesebb pormennyiség, szösz, hámsejtek, haj- és szőrszálak a helyiségekben
 • illékony szerves vegyületek, gázok, szagok és egyéb káros anyagok semlegesítése
 • munkavállalók védelme
 • allergiások és asztmatikus betegségben szenvedők tüneteinek jelentős csökkenése
 • egészségesebb alkalmazottak, a megbetegedések miatti kiesésekből adódó problémák leredukálódása
 • csökkent dohosodás
 • vonzóbb, igényesebb, tisztább és szagmentes terek
 • kedvező megítélés és jó hírnév
 • növekvő kereslet
 • ellátási láncba vetett fogyasztói bizalom erősödése
Önnek, vásárlóinak, munkavállalóinak és üzleti partnereinek, valamint tevékenységük zavartalansága érdekében MI MEGOLDÁST, a tiszta és egészséges levegő adta biztonságot NYÚJTJUK, így arra koncentrálhatnak, ami igazán számít.

Ajánlott légtisztító készülékek

A sokoldalú és professzionális FS 90 készülékünk az egyik legerősebb légtisztító, mely nagy ipari környezetek, gyártólétesítmények, logisztikai központok, raktárak és nagyfokú tisztaságot igénylő iparágak igényeinek kiszolgálására lett tervezve.

Eredményesen csökkenti a levegőben található szennyezőanyagokat, az előállítási folyamat során keletkező különböző szemcséjű melléktermékeket, a pormennyiséget, semlegesíti a gázokat, szagokat és illékony szerves vegyületeket, továbbá a kórokozókat (vírusokat, baktériumokat, penészgombákat) és allergéneket (port, polleneket, szőröket és hámsejteket) is 99,995%-os hatékonysággal megszűri, ezáltal jelentősen javítva a levegőminőséget.

 

Professzionális légtisztítás – QleanAir FS 30 HEPA
QleanAir FS 30

Hatékony levegőtisztítás számos alkalmazáshoz

QleanAir FS 70 Standard légtisztító berendezés
QleanAir FS 70

Rendkívül hatékony, mégis csendes, kis helyigénnyel

QleanAir FS 90 légtisztító berendezés
QleanAir FS 90

Nagy kapacitású, gázok és szagok szűrése alkalmas

Készülék bérlés

Készülékeink bérlésére is van lehetősége rendezvényekre, céges eseményekre, akár 1 napra is.

Légtisztító bérlés

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Munkatársaink segítséget nyújtanak a felmerült kérdésekkel kapcsolatban.