Problémás területek

Pollen

A fák és fűfélék pollenszemcséi általában februártól szeptemberig vannak jelen a levegőben az északi féltekén. Az Eumetnet szerint a pollenallergia az európai lakosság 15-40 %-át érinti, megnehezítve ezzel mindennapjaikat.
Pollen szűrés a levegőből, tiszta levegő az irodában

Alkalmazási területek

Sokan influenzaszerű tünetekkel reagálnak ezekre a részecskékre, mint a szemviszketés, eldugult orr, tüsszögés, általános betegségérzet és fáradtság, ami kezeletlenül asztmatikus és akár súlyos légzőszervi megbetegedések kialakulásához vezethet. A lebegő polleneknek való kitettség ráadásul fokozza a légúti vírusfertőzések esélyét is.

A levegő szennyezettségét tovább növelik a kórokozók (vírusok, baktériumok, penészgombák), valamint egyéb allergének (por, állati szőrök és hámsejtek), valamint az épületekből, berendezésekből, termékekből és vegyszerek alkalmazása során távozó illékony szerves vegyületek, továbbá a szmogot okozó gázok (kén-dioxid, szén-monoxid, stb.) és a korom.

Megoldások

Az Európai Bizottság szerint a beltéri levegő gyakran akár 50-szer szennyezettebb, mint a kültéri levegő. A szellőztetés során az oxigéndús levegővel a pollenek is bekerülnek a helyiségek légterébe, ami az allergiások számára a szezonális időszakban a tünetek felerősödését okozza.

Az Åslög Dahl által készített svéd tanulmány szerint a pollenallergia miatt a termelékenység 25-40%-kal csökken az érintettek körében, egy brit tinédzserek bevonásával végzett tanulmány pedig arra is rávilágított, hogy a szezonális allergia negatívan hat a vizsgateljesítményre.

Emellett évről-évre egyre inkább észrevehető az allergiás megbetegedések és az utazási kedv, valamint az utazások célhelyei közötti összefüggés. Az adott környék magas pollenkoncentrációja az asztmában és szénanáthában szenvedők üdülését vagy üzleti útját teljesen tönkretekheti, így a szálláshelyszolgáltatóknak érdemes a vendégek ilyen jellegű igényeinek is eleget tenni a versenyképesség fenntartása és a bevételnövelés érdekében.

A QleanAir professzionális légtisztító készülékek vegyszermentesen, 99,995%-os hatékonysággal szűrik ki a levegőben található részecskéket, köztük a vírusokat és baktériumokat is.

Ajánlott légtisztító készülékek

Professzionális légtisztítás – QleanAir FS 30 HEPA
QleanAir FS 30

Hatékony levegőtisztítás számos alkalmazáshoz

QleanAir FS 70 Standard légtisztító berendezés
QleanAir FS 70

Rendkívül hatékony, mégis csendes, kis helyigénnyel

QleanAir FS 90 légtisztító berendezés
QleanAir FS 90

Nagy kapacitású, gázok és szagok szűrése alkalmas

Díjmentes konzultáció

Levegőszennyezettség-vizsgálat, ingyenes helyszíni felmérés!

Munkatársaink segítséget nyújtanak a felmerült kérdésekkel kapcsolatban.