Mechanikai szűrés

A levegőtisztítás alapja a megfelelő szűrőberendezés

Miért fontos a szűrés?

A szűrő a légtisztító készülék egyik legfontosabb része. Olyan, mint az emberi test légzőszerve.

Ezen keresztül halad át a megtisztítandó levegő, hogy az sterilizált formában, káros anyagoktól, vírusoktól, baktériumoktól, gombáktól, portól és pollenektől, atkáktól, valamint az illékony szerves vegyületektől, gázoktól, füsttől és kellemetlen szagoktól mentesítve kerüljön vissza frissen a légtérbe. 

Légtisztító készülékeink nagy hatásfokkal, többlépcsős mechanikai szűrés által javítják a levegő minőségét, mindezt vegyi anyagok és sugárzás, valamint visszamaradt káros anyagok kibocsátása nélkül. A berendezések nem hagynak maguk után elhalt sejteket vagy semlegesített kórokozókat. A felügyelt légáramlás-szabályozásnak köszönhetően pedig a beltéri levegő tisztítása tartósan, folyamatosan és magas minőségben történik.

Az egyedi szempontokat és igényeket szem előtt tartva az adott környezet kihívásaihoz és szükségleteihez igazított szűrőkombinációval (G2, F7-9, E10-12, HEPA 14, aktív szenes szűrő) látjuk el berendezéseinket, melyek mindegyike megfelel a nemzetközi szabályoknak és előírásoknak (EN 1822).

A legújabb HEPA 14-es szűrők extrém magas szűrőhatékonyságot tesznek lehetővé, a levegőben található legkisebb és legnehezebben szűrhető 0,01-0,03 µm átmerőjű részecskéket, köztük a vírusokat is 99,995%-os leválasztási fokozattal távolítják el. Ez azt jelenti, hogy a 100.000 áteresztett lebegő anyag közül ez a szűrő 99.995 részecskét képes megkötni, így az olyan területeken is, ahol fontos a steril környezet – mint a kórházakban és műtőkben – szintén kiváló szolgálatot tesz. 

Légtisztítóink opcionálisan aktívszén-szűrőkkel is kérhetőek, melyek biztosítják a szagtalan beltéri környezetet

A megoldás mögött álló technológia:

  1. Beszívás és szennyeződések összegyűjtése – Légbeömlőnyílás

A lehető legjobb légminőség elérése érdekében készülékeink nagy felületű bemeneti nyílással rendelkeznek, melyet egy elülső fedél véd. A megfelelően kialakított és elhelyezett beömlők gyorsan és hatékonyan összegyűjtik a levegőt és azt az egység nagy teljesítményű elválasztószűrői felé továbbítják. E technológia által a beszívási mennyiség alacsony zajszint mellett is maximálisan kihasznált, az eltömítődés kockázata viszont még nagy mennyiségű por esetén is minimális. 

  1. Szűrés – Káros részecskék, szennyeződések és gázok elválasztása

A többlépcsős fizikai szűrésnek köszönhetően a berendezés a levegőben terjedő legkisebb részecskéket, kórokozókat és szennyező anyagokat is hatékonyan választja ki és távolítja el. A szénszűrővel ellátott készülékek pedig a szagokat és gázokat is semlegesíti. 

Egyéni igényeket is kiszolgáló, speciálisan kialakított változatokat is kínálunk a felhasználók sajátos elvárásainak és szükségleteinek eleget téve a káros részecskeszám lehető legnagyobb csökkentése érdekében.  

  1. Kibocsátás – A megtisztított levegő visszaengedése a légtérbe

Az optimális keringést biztosító okos légáramoltató rendszeren keresztül a készülék tetején található légkivezető nyílás a kívánt kimeneti iránynak megfelelően állítható módon vezeti vissza a helyiségbe a már megtisztult levegőt. 

A QleanAir FS 70 készülékek további kiegészítőkkel (spiro csővel, légelosztó csatornával, hajlított elemekkel, textildiffúzorokkal) is felszerelhetőek az egyedi levegőelosztás érdekében. 

Ajánlott légtisztító készülékek

Professzionális légtisztítás – QleanAir FS 30 HEPA
QleanAir FS 30

Hatékony levegőtisztítás számos alkalmazáshoz

QleanAir FS 70 Standard légtisztító berendezés
QleanAir FS 70

Rendkívül hatékony, mégis csendes, kis helyigénnyel

QleanAir FS 90 légtisztító berendezés
QleanAir FS 90

Nagy kapacitású, gázok és szagok szűrése alkalmas

Díjmentes konzultáció

Levegőszennyezettség-vizsgálat, ingyenes helyszíni felmérés!

Munkatársaink segítséget nyújtanak a felmerült kérdésekkel kapcsolatban.