Referenciáink

Betonüzem

A betonüzem, ami legyűrte a port

Spaencom a dán leányvállalata Európa vezető beton szerkezeti megoldásokat szállító – nemzetközi Consolis groupnak. A Spaencom melletted áll minden olyan építkezésnél és projektnél, ami betont tartalmaz – az ötlettől a megvalósításig. Mikor a QleanAir Scandinavia felvette a kapcsolatot a Spaencommal, egyértelmű volt, hogy már van tudások arról, hogy milyen hatással van a por részecskék mind a dolgozókra, mind az üzemre. A cél konkrét volt és elől szerepelt a teendők közt – csökkenteni a por jelenlétét a cégnél, a termeléstől az iroda részen át az alkalmazotti térig. Vemmelev, Zealand-on – 100km-re nyugatra Koppenhágától – található az egyik Spaencom gyár a három közül. Kristian Hojby, üzemvezető a Vemmelev-i gyárban, volt az első, aki felvette a kapcsolatot a QleanAir Scandinavia-val 2018 nyarán. 

Tények Spaencomról:

  • Spaencom része a Consolis Groupnak, ami összesen 22 országban van jelen
  • Spaencom A/S 1947 volt alapítva és három gyáruk van Dániában: Kolding, Aalborg és Vemmelev.
  • Fejleszt, szállít és telepít beton szerkezet megoldásokat
  • Alkalmazottak száma: 500 (2017)

„Egy szokatlanul száraz nyár volt és úgy éreztük, hogy több por van az irodákban és étkezőben, mint korábban” – Kristian Hojby, Üzemvezető, Vemmelev

Betonüzem

A Spaencom-nak fontos volt, hogy bevonja a dolgozókat is a beszélgetésbe, mivel a munkakörnyezet nagy hatással van a dolgozók egészségére és közérzetére. Azután hogy meglátogatták a gyárat és meghallgatták a problémákat mind a dolgozóktól, mind a vezetőktől, a Qleanair Scandinavia képviselője megoldási javaslatot tudott adni a porra az irodában és az alkalmazotti térben, egy AirQlean Low 115-ös készülék telepítésével mind a két helyiségbe. A két készülék telepítése után nem sokkal, Kristian és a dolgozók is kiváncsian figyelték, hogy a légtisztítók képesek e különbséget okozni és csökkenteni a por koncentrációt a levegőben.

Egy héttel később egy megbeszélés volt tartva, hogy kiértékeljék a légtisztitókat. „Az eredmény abszolút fantasztikus” mondta Kristian. „Azonnal éreztük a javulást a levegőben és láttuk a bútorok felületén, ami a telepítés napján volt takarítva, hogy még mindig tiszta.” Ekkor elvégeztek egy levegő mérést, hogy megvizsgálják a levegő minőségét, mivel emberi érzékszervvel nehezen megállapítható az egészséges levegő minősége. Az eredmény: a légtisztitó 50%-kal csökkentette a por koncentrációt a levegőben. „Egy ilyen jelentős csökkenés után nem kétséges, hogy megtérül az ára a légtisztitónak. Nagyon tudom ajánlani a QleanAir Scandinavia légtisztítóit – nem csak ennek az iparágnak, de az összesnek amelyiknek problémája van a porral.”

Légtisztitó számos előnyei:

  • Egészséges munkakörnyezet
  • kevesebb szükség a takarításra
  • hatékonyabb gyártás
  • a piac legjobb szolgáltatása
  • Élethosszig tartó működési garancia – tiszta levegő minden percben, napban, egész évben
  • Teljesen ózonmentes technológia 

A QleanAir több mint 20 éve olyan megoldásokat fejleszt ki, amelyek segítségével az emberek könnyen megküzdhetnek a rossz levegővel. Termékeink a piac leghatékonyabb légszűrőivel tisztítják a levegőt. Nagy hatékonyságú mikró szűrőinknek köszönhetően, a levegőben található részecskék száma jelentősen csökken.
Amit Ön kap: Egészségesebb munkakörnyezet, hatékonyabb termelés, kevesebb por és káros részecske.

Díjmentes konzultáció

Levegőszennyezettség-vizsgálat, ingyenes helyszíni felmérés!

Munkatársaink segítséget nyújtanak a felmerült kérdésekkel kapcsolatban.