Referenciáink

Asztalosüzemben a porkoncentráció mcsökkentése, egészséges levegő biztosítása a dolgozóknak

Egészséges munkakörnyezetbe való befektetés

A Nordic Swan címkéjű lakáskeretek egyedülálló szállítójaként Grännäs Trähus a korszellemnek tökéletesen megfelel. A zöld-fehér Nordic Swan címke garantálja, hogy a lakások megfelelnek az egészséges beltéri klíma követelményeinek, a lehető legkisebb környezetterheléssel. Mindemellett olyan ipari környezetben dolgozni, ahol a fő felhasználási anyag a fa, kihívásokkal jár. 

Magas részecskeszint

A Grännäs Trähus összes otthonát a városokban található két beltéri létesítmény egyikében gyártják Valdemarsvik és Gävle. Az a tény, hogy az építkezések fedett helyen vannak, többelőnnyel is járnak, mint pl hogy nedvességállóak és könnyen áttekinthetőek legyenek a folyamatok. A beltéri munkának azonban megvannak a maga kihívásai. A fával való munka és a vakolat nagy mennyiségű részecskét szór ki a levegőbe, poros és egészségtelen munkakörnyezet létrehozva.

„Leengedtük a részecsketartalom 75%-kal egyben fél óra” – Andreas Andersson, Gyártásvezető, Grännäs Trähus, Valdemarsvik

Pár tény a Grännäs Trähusról:

 •  Svédország egyik vezető környezetbarát lakhatás gyártója
 •  Az Nordic Ecolabelled egyedülálló apartman termékek beszállítója
 •  A K2A csoport tagja
 •  Növények Valdemarsvikban és Gävle-ben
 •  Körülbelül 1000 darabot gyárt évente
 •  kb. 100 alkalmazott

A figyelem fókusza az alkalmazottakon

Andreas Andersson a valdemarsviki gyár termelési vezetője. Korábbi hatalmas tapasztalatának köszönhetően tudta, hogy az építőipar számára mit tud tenni a munkahelyi környezetért a légtisztitó. „Asztalosként kezdtem 2001-ben a gyárban és azóta a különböző szerepekben szerzett tapasztalatok tettek hasznossá. Tudtam levegővel kapcsolatos problémákról, így amikor megkaptam az állást, mint gyártásvezető, szerettem volna aktívan megvizsgálni a levegőtisztítás lehetőségeit” – mondja Andreas.

Sikeres teszttelepítés

QleanAir FS 70 Standard légtisztító berendezésAz igényről alkotott kiváló elképzeléssel, egy Google keresés után, Andreas felvette a kapcsolatot néhány légtisztítással foglalkozó céggel. „QleanAir azonnal válaszolt a megkeresésemre, és még aznap meglátogattak minket. A képviselő megértette a kihívásainkat és hét FS 70 típusú légtisztitó próba telepítését javasolta.” 

Mivel Andreas ismerte a kihívásokat, könnyű volt megtalálni a problémás területeket és megtalálni az optimális helyet a légtisztítóknak. Az eredmény egyértelmű volt. Csak egy fél órával a telepítés után a mérőműszer azt mutatta, hogy a részecskekoncentráció 75%-kal csökkent – ​​80 millióról 20 millió részecskére, és a szám tovább csökkent. Andreas így mesél róla: „Csak én láttam a mérőműszeren, de mindenki észrevette a gyárban, hogy ott valami történt. A levegő azonnal elkezdett javulni. Nem volt kétséges, hogy a légtisztítók okozták a nagy különbséget. Néhány hónappal a telepítés után az alkalmazottak és a vezetőség egyaránt elégedett volt azzal a döntéssel, hogy befektessenek a levegő tisztításába. A személyzet megerősítette, hogy a levegő sokkal jobb lett, a takarítani való csökkent, és hogy már nem feketék az orrukban, amikor hazaérnek.”

Szolgáltatás működési garanciával

Az egyik oka annak, hogy Grännäs Trähus a QleanAir Scandinavia-t választotta partnernek, a gyors reagálás volt. Egy másik fontos tényező volt a kínált szolgáltatás.

„Most már tudjuk, hogy a termék nagyon hatékony, és általa megkapjuk azt a tiszta levegőt, amit akarunk. De az első benyomás meghatározó volt. Gyors reakciót kaptunk, próbatelepítés és szervizszerződés lehetősége, ami azt jelenti, hogy a légtisztítónk ugyanazon a magas szinten tud teljesíteni folyamatosan. Az általános tapasztalat a QleanAir Scandinavia-ról az, hogy minden nagyon gyorsan és akadálytalanul haladt a folyamat velük.

Nagyon tudjuk ajánlani őket más cégeknek, akik szeretnének tenni a munkakörnyezet javítása érdekében” – összegzi Andreas.

Légtisztitó számos előnyei:

 • Egészséges munkakörnyezet
 • Kevesebb szükség a takarításra
 • Hatékonyabb gyártás
 • A piac legjobb szolgáltatása
 • Élethosszig tartó működési garancia – tiszta levegő minden percben, napban, egész évben
 • Teljesen ózonmentes technológia 

A QleanAir több mint 20 éve olyan megoldásokat fejleszt ki, amelyek segítségével az emberek könnyen megküzdhetnek a rossz levegővel. Termékeink a piac leghatékonyabb légszűrőivel tisztítják a levegőt. Nagy hatékonyságú mikró szűrőinknek köszönhetően, a levegőben található részecskék száma jelentősen csökken. Amit Ön kap: Egészségesebb munkakörnyezet, hatékonyabb termelés, kevesebb por és káros részecske.

Díjmentes konzultáció

Levegőszennyezettség-vizsgálat, ingyenes helyszíni felmérés!

Munkatársaink segítséget nyújtanak a felmerült kérdésekkel kapcsolatban.