Referenciáink

Lidl opciói légtisztitóra – „Minden más elviselhetetlen!”

2018 tavaszán, a Svéd Lidl elindította az elképzelését, az „Allt annak ar olidligt”(Minden más elviselhetetlen) kampányt, ami ambiciózus, alázatos egyszerre és utal a korábbi reklám ígéretre: „A legjobb minőség legjobb áron”, minden más egyszerűen elviselhetetlen. Svéd Lidl nem kér bocsánatot azért mert „low cost” üzletlánc, de megmutatja hogy létezik olyan versenyképes alternatíva amelynek célja a fenntarthatóság és minőség, anélkül hogy figyelmen kívül hagyná az alacsony árakat. Ezzel a tiszteletteljes eladói hozzáállással és környezetbarát tanúsitvánnyal, optimalizált logisztikával és az erőfeszítéssel a fenntartható fejlődésért, a Svéd Lidl demonstrálja az elköteleződését a minőség és a környezet felé, ebben volt egy fontos lépés a légtisztitó telepítése. 

Pár tény a Svéd Lidl-ről:

  • Leányvállalata a Lidl Stiftung & CO KG-nak, ami a Schwarz grouphoz tartozik. Lidl-nek összesen 10.000 boltja van 30 országban.
  • Az első bolt 1970-es években nyílt Németországban, 2003-ban pedig Svédországban is megjelent az első üzlet
  • Több mint 170 bolt Ystad-ban, Dél Svédországban, egészen Skelleftea-ig északon
  • Kb. 3.600 alkalmazott a Svéd Lidl-kben

„A munkakörnyezetünk javult és nincs por az árun, amit így tisztán és frissen tudunk kiszállítani a boltokba.” – Carl Ceder Logisztikai Menedzser, Lidl Svédország

A fenntartható fejlődést célzó optimalizált folyamatok

A német élelmiszer üzlet 2003-ban érkezett a Svéd piacra és azóta több mint 170 helyen nyitott boltot az egész országba. A kínálatban megtalálható a helyi termesztésű élelmiszerek és a külföldi specialitások is, többek közt Heidi Klum legújabb ruhái. Annak érdekében hogy ilyen széles rétegben tudjon terméket kínálni, fenntartva a legjobb minőséget és legalacsonyabb árakat, célszerű megtervezni a beszerzést és folyamatosan törekedni a folyamatok fejlesztésére. A Svéd Lidl jelszava a fenntarthatóság, amit felelőséggel vesz az egész üzletlánc, a termeléstől a szállításon át addig, hogy hogyan vannak a termékek eladva az üzletben. 

2019-ben három központi raktára van a Svéd Lidl-nek, egy Halmstad-ban, egy másik Rosersberg-ben és egy harmadik Örebro-ben található. Ezek a raktárak látják el áruval az összes Svéd boltot, a folyamat úgy lett kialakítva, hogy tiszteljék a környezetet amennyire lehetséges és a lehető leghatékonyabb legyen. A központi raktáraknak köszönhetően, a boltok egy helyen tudják a nekik szánt terméket begyűjteni ahelyett, hogy számos teherautóval kelljen kiszállítani az üzletekbe a beszállítóknak. Mindamellett hogy az áruk szállítása egy teherautóval jobb a környezetnek, a boltokban dolgozok ideje hatékonyabb, mivel így egy szállítás érkezik hozzájuk minden nap, ahelyett hogy beszállítónkként érkezne egy teherautó.

Első kapcsolatfelvétel a QleanAir Scandinavia-val

Carl Cender 2014 óta logisztikai vezető a Svéd Lidl-nél, de 2006 óta dolgozik ott. 2014-ben volt az első kapcsolatfelvétel a QleanAir Scandinavia-val, mikor a Halmstad-i raktár felújítása folyamán jelezték az igényüket légtisztitóra. „Mikor a raktár felújítása során folytatódott a munka, nagyon sok por került a levegőbe és az árura. Elkezdtünk utána nézni egy megoldásnak és felvettük a kapcsolatot a QleanAir Scandinavia-val. Megvizsgáltuk a piacot és elindítottunk egy tendert. QleanAir Scandinavia nagyon jó benyomást tett ránk és a beérkező ajánlatok kiértékelése után, tisztává vált számunkra, hogy csak mint mi, ők is a legjobb minőséget és árat adják.” – mesélte Carl.

Az átmeneti kihelyezés állandóvá válik

A légtisztitó Halmstad-ban a felújítás előtt került telepítésre és a tervek szerint a végével eltávolították volna. De a különbség olyan egyértelmű volt és olyan előnyökkel járt, hogy a Lidl úgy döntött megtartja a készüléket, sőt telepít légtisztítókat a Rosersberg-i raktárba. A 43,000 m2 Rosersberg-i raktár jelenleg 54,000 m2-re bővül és most már több mint 15 db légtisztitó biztosítja a jobb környezetet mind a dolgozóknak, mind a termékeknek. A légtisztitó a gyümölcs és zöldség szekciónál segít az árunak hosszabban megőrizni a frissességet, mivel a penész spórák száma a levegőben lecsökkent. A hűtő és fagyasztó szekciónál észrevettük, hogy csökkentette a hűtő ventilátorok karbantartásának a szükségeségét.

Dolgozói és irodai szempontból a levegő egészségesebb az alkalmazottak számára is. „Általánoságban a raktár beltéri környezete sokkal jobb lett. A ventilátor és hűtő rendszer hatékonyabb lett, a takarítás könnyebb, a munkakörnyezet jobb lett és nincs por az árun, mely így frissen és tisztán kerül kiszállításra a boltokba. Hosszú együttműködés után a QleanAir Scandinavia-val, nagyon tudjuk ajánlani a közös munkát velük. Professzionálisan dolgoznak, kellemesek és hatékony megoldást nyújtanak, alkalmazkodva a körülményekhez.” – összegzi Carl. 

Légtisztitó számos előnyei:

  • Egészséges munkakörnyezet
  • kevesebb szükség a takarításra
  • hatékonyabb gyártás
  • a piac legjobb szolgáltatása
  • Élethosszig tartó működési garancia – tiszta levegő minden percben, napban, egész évben
  • Teljesen ózonmentes technológia

A QleanAir több mint 20 éve olyan megoldásokat fejleszt ki, amelyek segítségével az emberek könnyen megküzdhetnek a rossz levegővel. Termékeink a piac leghatékonyabb légszűrőivel tisztítják a levegőt. Nagy hatékonyságú mikró szűrőinknek köszönhetően, a levegőben található részecskék száma jelentősen csökken. Amit Ön kap: Egészségesebb munkakörnyezet, hatékonyabb termelés, kevesebb por és káros részecske.

Díjmentes konzultáció

Levegőszennyezettség-vizsgálat, ingyenes helyszíni felmérés!

Munkatársaink segítséget nyújtanak a felmerült kérdésekkel kapcsolatban.