Referenciáink

Tisztább munkakörnyezet pártján, a festék gyártásban

Sherwin-Williams egy globális vállalat, amely részt vesz a gyártásban, fejlesztésben és forgalmazásban az olyan termékek esetebén mint festékek, lakkok és színezékek. Egyesült Államokban alapították, de a Sherwin-Williams ma már jelen van több mint 120 országban. Svédországban két gyáruk van, amik Smalandban és Marstaban található és festéket gyártanak az ipari területre. Van konyhai szekrényed Marbodalból? Vagy talán egy Billy könyvtár? Az ő festékük is a Sherwin-Williamstől van.

Világvezető 2017 óta

A Valspar megszerzése óta, Sherwin-Williams büszkélkedhet a világvezető szereplőjeként a felületkezelő termékek gyártásában. Az egyik oka a sikernek az a tény, hogy nem csak színes festéket árul, de komplett rendszereket, gitt kombinációt, fő- és befejező festéket. A vásárló hasznosítani tudja ezt a megoldás orientált hozzáállást, a speciális termékekből. A folyamat egy megbeszéléssel kezdődik a vásárló és egy alkalmazhatósági szakértő között az egyik Sherwin-Williams technológiai központba, annak érdekében, hogy egy lépést tegyenek a megfelelő termék kiválasztásának irányába.

Néhány tény a Sherwin-Williamsről:

 • 1866-ban alapították Cleveland, Ohio-ban (Egyesült Államok)
 • Körülbelül 60,000 alkalmazott a világon mindenütt
 • Több mint 120 országban van aktívan jelen
 • A Bellö gyár 1968-ban indult (lakk Acroma), később integrálva lett a Beckers-be és 2010 óta a Sherwin-Williams tulajdonában van
 • Bellö-ban kb. 130 ember dolgozik, beleértve az 55 embert a gyártásban
 • Logisztikai központ Nassjö-ban található

„Most már tudunk tenni egy egészségesebb és tisztább munkakörnyezetért” – Johan Wede, Karbantartási vezető

Pigmentált por a helyiségekben

A Bellö-i épületekben, víz alapú festéket készítenek, ami magába foglalja a napi szinten nagy mennyiségű festékport, főként pigment típusú port. A zsákok kezelése, 20-tól több 100 kg-ig, és a keverékek feldolgozása indukált oldószerrel, port szór szét a levegőben. A helyi levegő keringtetés, az egyéni védőfelszerelés és a tény ellenére, hogy rendre értékhatár alatt vannak a mérések folyamán, kívánatossá vált munkakörnyezet javítása a dolgozok számára.

Közel a forráshoz érhető el a legjobb hatás

A QleanAir Scandinavia-val való megbeszélés után, két QleanAir FS70-es tesztelésre kiszállításra került. A legnagyobb kihívás az volt, hogy megtaláljuk a legjobb helyet a légtisztítók számára, mivel a lehető legközelebb akartuk telepíteni oda, ahol a por keletkezik. Mikor megtaláltuk a végső helyét a készüléknek, úgy hogy a termelés és a készülék hatékonysága szempontjából is ideális legyen, megmértük a levegő tisztaságát a bekapcsolás előtt. Egy másik mérést is végeztünk egy órával később. Johan Wede, a Bellö-i karbantartási vezető meséli: „Képesek voltunk látni ahogy készülék vonzza magához a port. Azonnal éreztem a különbséget a levegőben.” 

FS 70 levegő tisztító berendezés

 

Több légtisztitóra van szükség

A legnagyobb különbségre hétfő reggel lettek figyelmesek. „Az operátoraink egy csapatban dolgoznak és a folyamatok hétfőtől péntekig nem állnak le. Folyamatosan új festékpor zsákokat bontanak meg amiből kiszabadul a por. A hétvégén a légtisztítók képesek voltak úgy működni, hogy nem került új por a levegőbe, ekkor tűnt fel igazán a különbség. Ezek után rájöttünk, hogy minden szobába szükségünk van légtisztitóra.” meséli John. A másik szobában valamivel könnyebb festékzsákokkal dolgozunk, 20 kg körülivel, de vannak 500 kg-os zsákok is. A teszt telepítés után úgy döntöttünk, hogy állandóra elhelyezünk két QleanAir FS 70 készüléket minden terembe.

Egészségesebb levegő a gyárban

A tény az, hogy Sherwin-Williams dolgozóinak a napi szintű kapcsolata a festékporral elkerülhetetlen. A padló rendszeresen takarítva van, de a kisebb részecskéket a levegőben most már megfogja a légtisztitó. A levegő minősége jobb és a munkakörnyezet egyértelműen javult. „A legfontosabb az az volt, hogy egy egészségesebb munkakörnyezetet alakítsanak ki a dolgozóknak, ami nyilvánvalóan sikerült, ha megnézzük mennyi port fogott meg a szűrő. Most már egészségesebb és tisztább munkakörülményeket tudunk biztosítani a dolgozóink számára.” – mesélte Johan. 

Légtisztitó számos előnyei:

 • Egészséges munkakörnyezet
 • kevesebb szükség a takarításra
 • hatékonyabb gyártás
 • a piac legjobb szolgáltatása
 • Élethosszig tartó működési garancia – tiszta levegő minden percben, napban, egész évben
 • Teljesen ózonmentes technológia

A QleanAir több mint 20 éve olyan megoldásokat fejleszt ki, amelyek segítségével az emberek könnyen megküzdhetnek a rossz levegővel. Termékeink a piac leghatékonyabb légszűrőivel tisztítják a levegőt. Nagy hatékonyságú mikró szűrőinknek köszönhetően, a levegőben található részecskék száma jelentősen csökken. Amit Ön kap: Egészségesebb munkakörnyezet, hatékonyabb termelés, kevesebb por és káros részecske.

Díjmentes konzultáció

Levegőszennyezettség-vizsgálat, ingyenes helyszíni felmérés!

Munkatársaink segítséget nyújtanak a felmerült kérdésekkel kapcsolatban.