Alkalmazási területek
Élelmiszeripar
Alkalmazási területek
Emellett számos szigorú HACCP előírásnak és élelmiszerjogi szabálynak kell megfelelni, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) pedig akár váratlan módon is ellenőrzést végezhet az adott telephelyen. Az üzemben lévő higiéniai állapot, a gyártási, tárolási körülmények és az élelmiszerbiztonsági hiányosságok mellett nemcsak az alapanyagok minőségét, de a gépek és eszközök tisztaságát, valamint a hulladékgyűjtést is vizsgálják, többek között a személyi higiénia ellenőrzése mellett.
Minden élelmiszeripari gyártó- és forgalmazó, de a vendéglátók és a közétkeztetők félelme is egy hatósági ellenőrzés, melynek során a feltárt problémák szankcionálásra kerülnek. A következmények pedig egyes ügyekben bírságok kiszabásával vagy akár a tevékenység felfüggesztésével, végső esetben az üzem bezárásával is járhatnak, ami a cég jó hírnevébe is kerülhet.
Megoldások
A legnagyobb veszélyt az élelmiszerekre és az emberekre a szabad szemmel nem, csak mikroszkóp alatt látható mikroorganizmusok jelentik. Az élelmiszeriparon belül így folyamatos a küzdelem a kórokozókkal (baktériumokkal, penészgombákkal, vírusokkal) szemben, de a levegőben lévő allergének (por, pollenek, szőrszálak és hámsejtek), valamint a szagok és gázok, továbbá az illékony vegyületek semlegesítése is mind kihívást jelentenek.
– Az olyan baktériumok, mint a listeria, a szalmonella, a campylobacter és az e coli elsősorban felületi érintkezés során fordulnak elő és burjánzanak el, de gyakori a levegőn keresztül történő terjedésük is.
– A mikróbák élelmiszerromlást- és fertőzést, sőt mérgezést, továbbá a gombaspórák megindult erjedést és penészesedést is eredményezhetnek.
– A termékek közötti keresztfertőzés minőségi romláshoz vezet és súlyos allergiás tüneteket okozhat a fogyasztóknál.
– Ugyanakkor a vírusok okozta fertőzések (mint az influenza, a megfázás, a himlők és a kanyaró) megelőzése és a munkavállalók védelme is rendkívül fontos, melyre a koronavírus-járvány mindinkább rámutatott.
Ezek mindegyike generálhat a fogyasztók és az élelmiszergyárak munkavállalói számára kellemetlen, de akár súlyos vagy végzetes egészségügyi következményeket, a vállalkozás számára pedig jelentős gazdasági károkat.
Emellett az előállítás és feldolgozás során számos melléktermék és fizikai szennyeződés (por, élelmiszeripari hulladék, égéstermék, porózus anyag, stb.) kerül a légtérbe, amit tovább növel az illékony szerves vegyületek és tisztítószerek elpárolgása, valamint a gázok és szaghatások jelenléte.
A beltéri levegő tisztasága jelentős tényező a termékek biztonsága és minősége, valamint az üzemben dolgozók és a fogyasztók védelme szempontjából, de a vállalkozásnak segít elkerülni a költséges fennakadáskat is.
Következésképp mind a mikrobiológiai, mind a fizikai veszélyeket nagyon komolyan kell venni a nyersanyagok beérkezésétől, majd előkészítésétől a teljes feldolgozáson át a tárolásig és forgalmazásig. A tiszta és egészséges levegő nem luxus, hanem létszükséglet!
Az élelmiszeriparon belül kiemelt kockázatnak vannak kitéve a húskészítményeket, kenyeret, sajtot, friss vagy bio élelmiszereket előállítók, raktározók és értékesítők.
Garantálja Ön is a termékbiztonságot és a magas minőséget, megfelelve ezzel a fogyasztók egyre magasabb elvárásainak és a szigorú jogszabályi előírásoknak!
A QleanAir professzionális légtisztító készülékek vegyszermentesen, 99,995%-os hatékonysággal szűrik ki a levegőben található részecskéket.
- kórokozóktól (vírusoktól, baktériumoktól, penészgombáktól) és allergénektől (portól, poratkáktól, pollenektől, szőröktől és hámsejtektől) és egyéb szennyeződésektől megtisztított légtér
- fertőzések terjedésének elkerülése
- biztonságosabb környezet, jobb munkakörülmények
- élelmiszerbiztonsági kockázatok csökkentése
- élelmiszerminőség és eltarthatóság növelése
- fogyasztók védelme
- megfelelés a jogszabályi követelményeknek és a hatósági ellenőrzések során
- alapanyagok és késztermékek tápértékének és élvezeti értékének megőrzése
- fogyasztói igények kiszolgálása vagy felülmúlása
- élelmiszerveszteség- és hulladékcsökkentés
- csomagolás tisztán tartása
- kevesebb géphiba és karbantartási munkák
- kevesebb pormennyiség, szösz, hámsejtek, haj- és szőrszálak a helyiségekben
- illékony szerves vegyületek, gázok, szagok és egyéb káros anyagok semlegesítése
- munkavállalók védelme
- allergiások és asztmatikus betegségben szenvedők tüneteinek jelentős csökkenése
- egészségesebb alkalmazottak, a megbetegedések miatti kiesésekből adódó problémák leredukálódása
- csökkent dohosodás
- vonzóbb, igényesebb, tisztább és szagmentes terek
- kedvező megítélés és jó hírnév
- növekvő kereslet
- ellátási láncba vetett fogyasztói bizalom erősödése
Önnek, vásárlóinak, munkavállalóinak és üzleti partnereinek, valamint tevékenységük zavartalansága érdekében MI MEGOLDÁST, a tiszta és egészséges levegő adta biztonságot NYÚJTJUK, így arra koncentrálhatnak, ami igazán számít.
Ajánlott légtisztító készülékek
A sokoldalú és professzionális FS 90 készülékünk az egyik legerősebb légtisztító, mely nagy ipari környezetek, gyártólétesítmények, logisztikai központok, raktárak és nagyfokú tisztaságot igénylő iparágak igényeinek kiszolgálására lett tervezve.
Eredményesen csökkenti a levegőben található szennyezőanyagokat, az előállítási folyamat során keletkező különböző szemcséjű melléktermékeket, a pormennyiséget, semlegesíti a gázokat, szagokat és illékony szerves vegyületeket, továbbá a kórokozókat (vírusokat, baktériumokat, penészgombákat) és allergéneket (port, polleneket, szőröket és hámsejteket) is 99,995%-os hatékonysággal megszűri, ezáltal jelentősen javítva a levegőminőséget.
Készülék bérlés
Készülékeink bérlésére is van lehetősége rendezvényekre, céges eseményekre, akár 1 napra is.
Kérdése van?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Munkatársaink segítséget nyújtanak a felmerült kérdésekkel kapcsolatban.